Fibalite

UV-uithardende polyester

Fibalite is een met glasvezel versterkte kunststof mat (prepreg). Dit product wordt gemaakt als een dikke folie (membraam) en is standaard leverbaar op rollen van 10 m x 0.6 m x 1,5 mm. Andere dikten zijn op aanvraag leverbaar. Fibalite is in onverwerkte staat zacht en plooibaar. Deze kan in elke vorm of afmeting gesneden of geknipt worden en op elke ondergrond worden gewikkeld, uitgerold of verwerkt.

De Fibalite hard uit door blootstelling aan zonlicht of een UV-lichtbron. Na enkele minuten begint het uithardingsproces en is volledig uitgehard na enkele uren. Als dit product eenmaal is uitgehard is het een bijzonder sterk, rottingsvrij en uitzonderlijk duurzaam materiaal met een warmtebestand van ca 150°C. Het laat geen water door en is bestand tegen een groot aantal zuren, chemicalien en oplosmiddelen. Fibalite wordt vastgezet met Fibalitape.