Over CMP Fibalite

CMP Fibalite is een wereldwijd opererend bedrijf met ervaring in oppervlaktebehandeling, gespecialiseerd in de preventie en de bescherming van oppervlakken tegen corrosie. Sinds 1973 helpt CMP Fibalite bij het verlengen van de levenscyclus van de assets van klanten. Met dat doel ontwikkelt en verkoopt CMP Fibalite coatings en onderhoudsproducten en -systemen. De aandachtsgebieden van CMP Fibalite kunnen worden onderverdeeld in vier hoofdcategorieën: coatings onderhoudsproducten, UV uithardende polyester, buisleiding rehabilitatie systeem en advies & inspectie.

CMP Fibalite door de jaren heen

40 jaar ervaring

CMP Fibalite is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis die meer dan 40 jaar geleden begon. Na een bescheiden start met enkele producten en één medewerker, is het bedrijf uitgegroeid tot een multinationale groep met 15 producten en een vertegenwoordiging in 5 markten en 12 landen. Tegenwoordig is de kennis en ervaring van twee generaties aanwezig om klanten te voorzien van het beste advies.

Werkveld

In de afgelopen jaren heeft CMP Fibalite zich gericht op en gespecialiseerd in specifieke producten en onderhoudstechnologieën. Besloten werd om niet te investeren in de uitbreiding van het assortiment maar in de verbetering en optimalisering van de bestaande. Uitgebreide kennis is opgedaan en daarom kan CMP Fibalite de onderhoudsbranche nu voorzien van duurzame oplossingen om corrosieproblemen te voorkomen en/of op te lossen en daarmee de levenscyclus van assets van de klant verlengen. Bij nieuwbouw alsook bij bestaande (preventief) onderhoudsprojecten. Hierdoor is minder onderhoud nodig, kunnen het aantal inspecties worden gereduceerd, en daarmee kosten worden bespaard. De verschillende coatings en linings kunnen worden gebruikt als opzichzelfstaand product of in een combinatie van producten (systeem).

CMP Fibalite is een gespecialiseerd en gerenommeerd bedrijf op het gebied van corrosie- en onderhoudsproblemen. De kwaliteitsproducten worden toegepast in de olie- en gas industrie, maar ook in de offshore-, marine-, petrochemische en raffinaderij-markten.

In 1973 is begonnen met de verkoop van speciale coatings voor industriële toepassingen in de Benelux. Sinds 1993 heeft het bedrijf het werkgebied vergroot en tegenwoordig is CMP Fibalite aanwezig in 12 verschillende landen. De globale realisatie van verschillende projecten is succesvol voor CMP Fibalite en biedt vele perspectieven.

Innovatieve toepassingen

CMP Fibalite ontwikkelt voortdurend nieuwe toepassingen die volgens het bedrijf waarde toevoegen aan de al in de markt aanwezige toepassingen en waaraan behoefte is bij de klant. Daarnaast is het mogelijk dat CMP Fibalite in overleg met de klant een product ontwikkelt naar behoefte. Duurzaamheid is daarbij het sleutelwoord.

Structurele oplossingen

CMP Fibalite biedt een scala van oplossingen voor verschillende corrosieproblemen. De coatings en onderhoudsproducten en -systemen kunnen worden toegepast bij het repareren en renoveren van bestaande assets (oplossen van bestaande corrosieproblemen), bij preventief onderhoud en bij nieuwbouw. In samenspraak met de klant komt CMP Fibalite tot de beste oplossing voor het probleem.